over mij

Als eerste ben ik moeder van twee tieners, getrouwd. Ruim 25 jaar werk ik in de zorg voor mensen met een beperking.

Ik wandel graag en het liefst door de natuur. Ook geniet ik van werken in de buurttuin die ik mede heb aangelegd. Dat geeft me ruimte in mijn hoofd en ontspanning. Sinds kort heb ik zelfs een eigen moestuin.

Eerlijke ontmoetingen zijn heel waardevol voor mij. Als er iets van het innerlijk gedeeld wordt, als maskers er niet hoeven zijn. Dan ontstaat er verbinding en dat vind ik mooi.

Delen met elkaar vind ik belangrijk. Het delen van praktische zaken, maar ook van het leven. Ik geloof ook dat het zo bedoeld is. 

In mijn leven heb ik een reis achter de rug van veel moeten, moeilijk grenzen aangeven en ongepast zorgen voor anderen. Hierdoor heb ik veel stress en angst ervaren. Ik was heel hard aan het werk om waardering te krijgen. En daar liep ik op leeg. Door een groeiproces kan ik nu kiezen voor de zorg voor mezelf. Ik accepteer mijn emoties en mijn behoeften. Niet dat alles nu goed gaat in mijn leven, maar ik kan beter omgaan met de moeilijke situaties, ben vaker ontspannen. Ik ervaar vrijheid om keuzes te maken die bij mij passen en  kan mijn hulpbronnen inschakelen.

Als mens en als coach wil ik blijven groeien. Dat doe ik door me te blijven verdiepen in psychologische thema’s. Zo heb ik naast mijn coachopleiding bij Groundwork, een cursus mindfulness gedaan, twee modules Psychologie aan de Open Universiteit en heb ik allerlei workshops rond coaching gevolgd. Op dit moment volg ik de cursus Contextueel Pastoraat bij Koinonia.

In een intervisiegroep van wandelcoaches bevragen we elkaar over ons functioneren als coach. Ik ben aangesloten bij NOBCO, een beroepsvereniging van coaches en bij Groundwork.

test